Tocanita de porumb

In Japonia am mancat pentru prima data supa crema de porumb si supa crema de bostan. Eu nu sunt un fan al bostanului, iar japonezii il mananca mai mereu, insa in supa mi-a placut.
Intr-o zi, cand cautam ceva in supermarket, am dat de un concentrat pentru tocanita de bostan. M-am uitat la el si cand sa-l pun la loc am vazut ca langa, era unul pentru tocanita de porumb. L-am cumparat si am asteptam momentul in care sa incerc reteta. Instructiunile (din poze) pareau usoare - se face exact ca curry-ul sau ca tocanita de Hokaido, ambele retete prezentate, au avut ca ingredient cheie concentratul.
Pentru reteta ma folosit:
-doi morcovi mici
- o ceapa
-4 cartofi micuti
- carne de pui
- porumb fiert
-lapte
-concentratul de porumb

Pentru inceput am inabusit in apa cu ulei, sare si putin sos de soia, ceapa tocata si morcov dat pe razatoare.

Cand ceapa s-a inmuita, si apa s-a evaporat, am adaugat carnea. La acest prparat am folosit piept de pui, pe care l-am taiat cubulete cu latura de vreo 2cm. Puiul il condimentasem cu praf de curry, garam masala, turmelic si putin ulei de susan. De ce am facut asta? Pentru ca imi place mult aroma pe care o capata puiul cand il condimentez asa

Dupa ce puiul a inceput sa se rumenesca am adaugat catofii taiati in 4 (erau mici de tot cartofii) si am adaugat apa, cat sa-i acopere si l-am lasat la fiert pentru 20 de minute.

Dupa 20 de minute am adaugat porumbul. Aici am avut o problema: cum sunt apucat din fire, si cum nu stiu sa citesc in japoneza, nu am analizat bine conserva de porumb. De fapt nici nu m-am uitat la ea, decat cat sa vad un porumb desenat pe ea. In momentul in care am desfacut-o am descoperit ca nu erau boabe de porumb, ci un fel de crema gen piure.  Asa ca l-am folosit pe acela si tocanita mea nu a avut boabe intregi, care sa ii dea o textura interesanta.

Am mai lasat totul pe foc cateva minute, dupa care am stins focul, am adaugat o cana de lapte si concentratul, am pornit focul la mic si l-am mai lasat cateva minute, timp in care am amestecat ca sa nu se prinda, si sa se omogenizeze pasta.

Pofta buna!

Pe curand...

Comentarii

Postări populare